Saturday, July 7, 2012

ifanur

An leblebisi genellikle Sonbahar aylarnda yaplr. Evin dnda msait bir yerde iki ocak kurulur.

Leblebi yapm iin gerekli olan; Leblebi sac, tencere, elek, krek, telis (torba), odun, rp, nohut, kll su ve tuz hazrlanr. Kln mee kl olmas tercih edilir. Ocaklar yakldktan sonra ocan birinde sacn zerine konan kum stlr. Kumun ince olmas gerekir. Bunun iin Bademli Ky yaknlarndaki maaradan kan kum temin edilir. Dier ocakta ise tencerede kaynayan kll suya nohut dklr, zerine tuz ilave edildikten sonra nohudun suyunu ekene kadar kaynamas beklenir. Nohut tencereyle ocaktan alnarak, o anda birinci ocakta sac zerinde stlm olan kumun zerine dklr ve kum srekli olarak krekle nohut kzarncaya kadar kartrlr, bundan sonra sac ocaktan alnarak elein zerine dklr, elein altnda kalan kum tekrar sacn zerine alnr. Leblebi ise telis uvallara konularak ovulur ve kabuklarndan ayrlr.

erez sofralarnn vazgeilmez yiyecei olan An Leblebisi yremizde, o meakkatli imalat srecinin doal sonucu olarak olduka hakl bir ne sahiptir.

zel yapm ve kendine has nefis tadyla bilinen An Leblebisi dostlara gnderilebilecek gzel bir hediyedir.

Bu haber 5 defa okunmutur.

No comments:

Post a Comment