Monday, July 2, 2012

mercimek köftesi tarifi, mercimek köftesi, mercimek köftesi tarifi nasil yapilir, mercimek köftesi nasil yapilir, mercimek köftesi yapılışı

– 01 Temmuz 2012Posted in: Yemek Tarifleri

Tüm parfüm fırsatları için tıklayın !




Mercimek Köftesi İçin Elbette Kirmizi Mercimek’e İhtiyacimiz Vardir. Burda Sadece Kirmizi Mercimeği Önceden Pişirilmiş Olarak Hazir Ediyoruz.Şimdi Güzel Mercimek Köftemizi Pişirelim. Şimdiden Yaptiğiniz Mercimek Köfteniz Sizlere Afiyet Olsun..


Mercimek Kftesi


MALZEMELER


Kirmizi Mercimek
ince Bulgur
Marul Ve Roko Yapraklari
Biber Salçasi
Domates Salçasi
Karabirber Ve Tuz
Pul Biber
Zeytinyağı
Maydonoz
Taze Soğan Ve Kuru Soğan
Limon


HAZİRLANİŞİ ;
Şimdi Köftemizi Hazirlayalim. Önceden Hazirladiğimiz Mercimeği Bir Kenara Koyuyoruz. Önce Kuru Soğanimizi İnce Bir Şekilde Doğruyoruz. Ve Arkasindan İnce İnce Taze Soğanimizi Doğruyoruz. Ve Ardindan Maydonumuzu İnce İnce Doğruyoruz. Taze Soğan, Kuru Soğan Ve Maydonoz Hazir. Ve Büyük Bir Kabin İçersine Hazirda Olan Pişmiş Olan Kirmizi Merciğimizi Kabin İcine Koyuyoruz. Domates Salçasini, Biber Salçasini Kaynar Su İle Kariştirarak Öncelikle Pişmesini Sağliyoruz Ve Kariştiracağimiz Köftemizin Zemini’ni Haziriliyoruz.
Saçlarimizin Üzerine İnce Bulgurumuzu Koyuyoruz. Bulgurumuz Çiğ Bulgur Olduğu İçin Sicak Salçali Su İçersinde Oldugu Gibi Şişecektir Ve Pişecektir. Ve Arkasindan Haşlanmiş Olan Kirmizi Mercimeğimizi İlave Ediyoruz Ayni Şekilde Kariştirmaya Devam Ediyoruz.
Arkasindan Yarim Limonu Sıkıyoruz Ve Zeytinyağimızı Üstüne Döküyoruz. Arkasindan Kuru Soğan Ve Taze Soğanımızı Doğramiştik. Onlarida Harcimiza İlave Ediyoruz. Güzelcene Kariştirip 10 – 15 Dakika Oda Sicakliğinda Bekletiyoruz. En Önemliside Bulgurumuz Pişsin Ve Şişsin Sıkı Bir Hale Gelsin Diye.. Daha Sonra Tuz Ve Karabiberimizi, Pul Biberi İlave Ediyoruz. İsteyen Bunlari İlave Etmeyebilir..
Ve Mercimek Köftemiz 15 Dakika Sonra Yenmeye Hazirdir AFİYET OLSUN!


Alakadar Yazılar:

  1. Ayda 5 Kilo Verdiren Diyet Şimdi Diyeceksiniz Ki 1 ayda 5 kilo verdiren diyet Varmidir...

  2. Fırında Balık Nasıl Pişirilir? Firinda Balık Nasil Pişirilir? Fırında Çok Değişik Yöntemlerle Balık Pişirebiliriz....

  3. Supangle Tarifi Geçen Evde Tv İzlerken Yemekteyiz Programina Denk Geldim. Tam O...

  4. öksürük için şifalı bitkiler Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay...

  5. Zeytin Yaprağının Faydaları Zeytin Ve Zeytin Yapraği Bildiğin Üzere Vucudumuza Mükemmel’den Öte Değerli...


 


Bu Sayfayi Yazdr Bu Sayfayi Yazdır
Arkana Yolla Arkaşına Yolla



Bu Konulara Da Göz Atabilirsiniz





About admin

No comments:

Post a Comment