Sunday, July 15, 2012

Muhallebili Çikolatalı Kurabiye Tarifi




































Muhallebili Çikolatalı Kurabiye

MALZEMELER

125 gr. tereyağı

1 yumurta

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı yoğurt

6 tatlı kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

İç harcı için:

2 çay  bardağı süt

1 çay bardağı  toz şeker

1 limon

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

Üzeri için:

Bitter çikolata

YAPILIŞI

Karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağını koyup, karıştırın. Daha sonra üzerine pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ve unu ekleyin. Alabildiği kadar un ile hamuru yoğurun. Diğer tarafta kremasını hazırlayın.  Tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı koyup kısık ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca bir limon suyunu içine ilave ederek yedirene kadar çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine muhallebi koyup kapatın. (Muhallebi yeterince soğumazsa hamurun çatlamasına ve muhallebinin dışarı akmasına neden olacağı için muhallebiyi bir süre soğutun. ) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek  170 derecelik fırında pişirin. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alarak üzerine eritilmiş çikolata ve yeşil fıstık ile süsleyerek servis edin.      

No comments:

Post a Comment