Sunday, July 1, 2012

Baklava Modelli Çorap yapılışı tarifi modelleri şeması Modelli Çorap örnekleri resimli anlatımı

Malzeme: Nako Süper İnci


Renk no: 195 ( Bir yumak)


Şiş no: 3,5 ( Beş şiş)


Örgü şekli: Modelli örgü


Aksesuar: Dört adet düğme


YAPILIŞI: Örgüye beş şiş ile çorabın konç bölümün uç kısmı yetmişiki ilmekle başlanır. Yetmişiki ilmek dört şişe onsekiz’er olarak bölünür. Beş şiş ile sırayla örülür.


Yedi sıra ters örgü örülür bu kısma üst üste iki küçük ilik açılır. Daha sonra topuğa kadar oniki santimetre diagramdaki ajurlu baklava modeli uygulanır.

Topuk için otuzaltı ilmek ayrı bir şişte bekletilip kalan otuzaltı ilmek onaltı ilmek kalana dek her sırada yanlardan birer ilmek kesilir. Daha sonra kalan onaltı ilmeğin yanlarından birer ilmek artışla tekrar otuzaltı ilmeğe ulaşılır.


Ve ayrı şişte bekletilen otuzaltı ilmekle birleştirilip, yetmişiki ilmek çorabın burun kısmına kadar yirmidört ilmek düz, (taban kısmı) kalan kırksekiz ilmek (üst kısım) ajurlu baklava modeli ile örülür.



bayan kadın Baklava Modelli Çorap modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Baklava Modelli Çorap


Çorabın burun kısmında ilmekler 16+16 +16+16 olarak dörde ayrılır. Her onaltı ilmektik bölümde her sırada birer ilmek kesilerek sekiz ilmeğe düşülür.


Son olarak sekiz ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Dört adet düğme iliklerin karşı sırasına ikişerli üst üste dikilir.


No comments:

Post a Comment