Wednesday, July 4, 2012

Çikolata Soslu Armut Tarifi






Çikolata Soslu Armut nasıl yapılır ?

Çikolata Soslu Armut Mutfak: Fransız Murfağı.

Çikolata Soslu Armut Yapım Zorluğu: Kolay.

Çikolata Soslu Armut Gerekli Malzemeler;

4 adet soyulmuş armut

1 limon suyu

1 çaykaşığı vanilya esansı

3 çorbakaşığı tozşeker

Çikolatalı sos için :

5 çaykaşığı tereyağ (veya margarin)

175 gram bitter çikolata

4 Kişilik

Çikolata Soslu Armut Tarifi;

Armııtları ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine

limon suyu dökün. Vanilya ve şekeri yarım litre suya katın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları şekerli suya koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ (veya margarin) 6 çorbakaşığı armut suyuyla eritin. Tencerenin altını kapatıp karıştırın.

Armutları sostan çıkarın ve servis yapmadan az önce çikolatalı sosu ekleyin. Arzu edilirse göre vanilyalı dondurma da ilave edilebilir.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 140

No comments:

Post a Comment