Tuesday, July 10, 2012

V Yakalı Çizgili Erkek Kazağı yapılışı tarifi modelleri şeması Çizgili Erkek Kazağı örnekleri resimli anlatımı

Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //
Kazak Modelleri //
V Yakalı Çizgili Erkek Kazağı




MALZEME: Nako Colormatik


RENK NO: 31235 (Yedi yumak)


ŞİŞ NO: Beş


ÖRGÜ ŞEKLİ:Düz örgü, Ters örgü


ARKA: Yetmişaltı ilmek başlanır, dört santimetre iki+iki lastik örülür. bir. sırada düz örülerek arka sıralarda ters örülür. iki. sırada üç ters örülüp iplik arkaya alınıp bir düz ilmek örülmeden sağdaki şişe alınıp iplik tekrar öne alınır. üç ters örülür sıra tamamlanır. üç. sıra bütün ilmekler düz örülür. dört. sıra bir ters örgü iplik arkaya alınıp bir boş alınır, iplik öne geçirilip üç ters örülür. Kırkaltı santimetre örülerek kol evi için yanlardan üç+bir+bir ilmek kesilerek yirmibeş santimetre örülüp arka yaka için ortadaki yirmialtı ilmek bir defada kesilir. Omuzlara bırakılan yirmi’şer ilmek iki kademede azaltılarak tamamlanır.


bayan kadın V Yakalı Çizgili Erkek Kazağımodelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Çizgili Erkek Kazağı


ÖN: Yetmişsekiz ilmek başlanır, dört santimetre iki+iki lastik örülür. Arkada uygulanan örnek aynı şekilde uygulanır. Kırkaltı santimetre örülerek kol evi için yanlardan üç+iki+bir ilmek kesilerek aynı anda yaka kesimine de başlanır. Her iki taraftanda otuzdokuz’ar ilmek aynlarak omuzlar için yirmi ilmek kalana kadar her sırada ortadan bir’er ilmek kesilir. Kol evi uzunluğu yirmibeş santimetre omuzda bırakılan yirmi’şer ilmek iki kademede kesilip bitirilir.



KOL : Kırkaltı ilmek başlanır, dört santimetre iki+iki lastik örülür. Arkada uygulanan örnek aynı şekilde uygulanır. Yanlardan her dört santimetre’de bir yirmi kere bir’er ilmek artırılıp toplam atmışaltı ilmeğe ulaşılır. kırksekiz santimetre örülerek kol evi için yanlardan üç+iki ilmek kesilir. yirmi ilmek kalana kadar her sırada yanlardan bir’er ilmek eksiltilir. Kalan ilmekler iki defa üç’er ilmek kesilip son sırada kalan diğer ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.


YAKA: Yaka kenarından şişe yüzyirmibir ilmek toplanır dört santimetre iki+iki lastik örülür. Yaka ortasından her düz sırada üç’er ilmek birden toplanarak bitirilir.

No comments:

Post a Comment