Wednesday, August 1, 2012

Zeytinli Tavuk Tarifi













Zeytinli Tavuk


MALZEMELER

2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)

1 bütün tavuk (1 kg. 100 gr. agirliginda)

3 büyük kuru sogan (yarim halka seklinde kesilmis)

1 çorba kasigi toz zencefil

4 dis sarmisak

1 çay kasigi toz kirmizibiber

1 çorba kasigi domates salçasi

1 su bardagi tavuk suyu (250 ml.)

1 tutam safran (1 çorba kasigi sicak suda islatin)

5 taze sogan

15-20 adet siyah ve yesil zeytin

1/2 limonun suyu

YAPILIŞI

Büyük bir tencere veya tavada zeytinyagini kizdirin ve tavugu, iki tarafi da hafifçe kizarincaya

kadar kizartin. Kuru sogan, zencefil, toz kirmizibiber, salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta

ateste kizartmaya devam edin. 1 çorba kasigi suda islatilmis safran, domates salçasi ve tavuk

suyunu tenceredeki tavuga ilave edin. Orta ateste 30 dk. kadar üstü kapali olarak pisirin. Kiyilmis

taze soganlari ekleyin, tavuk iyice pisene ve sos suyunu (1/2 su bardagi kalacak sekilde) çekinceye

kadar (15 dk.) pisirin. Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk. daha pisirin. Tavugu tencereden

alin, servis tabagina yerlestirin ve zeytinli sosu üzerine dökerek servis yapin.

No comments:

Post a Comment