Sunday, August 5, 2012

Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi













Parmesan Peynirli Dana Eti


MALZEMELER

4 parça dana pirzolasi

4 yemek kasigi zeytinyagi

Ince ince dogranmis 1 küçük kirmizi biber

1 orta boy kiyilmis sogan

1 ince dogranmis kereviz kökü

1 çay kasigi sarmisak Sosu

250 ml. tavuk suyu 1 yumurta

1 yemek kasigi domates salçasi

1/2 kg. soyulmus domates

1 çay kasigi toz seker

1/4 bardak  Un

2/3 bardak dolusu ufalanmis bayat ekmek

2 yemek kasigi tereyagi

1,5 bardak dolusu  Mozzarella peyniri

2/3 bardak rendelenmis Parmesan peyniri

Maydonoz,

tuz,

karabiber,

YAPILIŞI

Arasina yagli kagit koydugunuz etleri tokmakla döverek inceltin. Zeytinyagini kizdirip

kirmizi biberi, sogani, kerevizi ve sarmisagi karistirarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi,

tavuk suyunu, domates salçasini, maydonozu, toz sekeri, kuru reyhani, tuz ve karabiberi ekleyin.

Kapagini kapatip ara sira karistirarak domates sosunuz koyulasana kadar pisirin. Yumurtayi

çirpin. Pirzolalari önce una, sonra yumurtaya ardindan ufalanmis ekmege batirip tereyaginda

bifteklerinizin her iki yüzü de esmerlesene kadar kizartin. Firini 170öb0C'de isitin. Tepsiye dizdiginiz

bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kasikla üzerine yayip en üste Parmesan

peynirini serpin. Kalan 1 yemek kasigi zeytinyagini bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumusayip

peynirler altin rengini alana dek 25 dk. pisirin.

 

No comments:

Post a Comment