Wednesday, August 22, 2012

Ispanaklı Krep Tarifi




08.9.12 | Yemek Tarifleri | admin








Krep nasıl yapılır, Ispanaklı krep Tarifi, Tarifleri, Hazırlanışı, Yapılışı, Krep için gereken malzemeler nelerdir, Kolay krep tarifleri, Krep tarifleri

Krep için gereken malzemeler

1 su bardağı un

1 adet yumurta

1 su bardağı süt ya da su

1 çay kaşığı tuz






İç hazırlamak için

Yarım kg ıspanak

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı salça

tuz, karabiber, kırmızı biber






Ispanaklı krep hazırlanışı:

Ispanakları temizleyip bir tencerede kısık ateşte bir süre haşlayın.

Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir .ay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.

Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.






VN:F [1.9.13_1145]






Rating: 10.0/10 (1 vote cast)






VN:F [1.9.13_1145]

Ispanaklı Krep Tarifi, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Facebook İnternet Sayfamızı Beğenip Yorum Yapmayı İhmal Etmeyiniz.



No comments:

Post a Comment