Friday, September 14, 2012

Vişne Sulu Islak Kek Tarifi

3 tane yumurta1,5 su bardağı şeker1 su bardağı sıvıyağ1,5 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 yemek kaşığı kakao( kekin içine kakao kullanmadım sonradan sosuna ekledim. içinede koymak isterseniz kakao miktarı 3 yemek kaşığı1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 su bardağı vişne suyu




Şeker, süt ve sıvı yağ derince bir kapta şekerler eriyene kadar çırpılır. İçerisinden bir su bardağı kadarını ayırın ve kalan karışıma 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek tekrar çırpın. Başka bir kapta 5 dakika kadar çırpmış olduğunu yumurtaları da kakaolu karışıma ilave ederek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek 1-2 dakika çırpın. Yağlanmış orta bir boy tepsiye dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Fırında aldığınızda üzerine kaşıkla vişne suyunu gezdirin ve tekrar fırına sürerek 5 dakika kadar bekletin. (Bu aşamada fırının kendi sıcaklığı yetecektir, fırını çalıştırmanıza gerek yok). 5 dakika beklettiğiniz keki tekrar çıkartarak ilk başta ayırdığınız şekerli karışımı da üzerine gezdirip fırına koyun ve soğuyana kadar bekletin. Afiyet olsun..



Kategoriler: Kek Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: kabartma tozu, kakao, şeker, sıvı yağ, süt, un, vanilya, vişne suyu, yumurta

No comments:

Post a Comment