Şeker, süt ve sıvı yağ derince bir kapta şekerler eriyene kadar çırpılır. İçerisinden bir su bardağı kadarını ayırın ve kalan karışıma 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek tekrar çırpın. Başka bir kapta 5 dakika kadar çırpmış olduğunu yumurtaları da kakaolu karışıma ilave ederek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek 1-2 dakika çırpın. Yağlanmış orta bir boy tepsiye dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Fırında aldığınızda üzerine kaşıkla vişne suyunu gezdirin ve tekrar fırına sürerek 5 dakika kadar bekletin. (Bu aşamada fırının kendi sıcaklığı yetecektir, fırını çalıştırmanıza gerek yok). 5 dakika beklettiğiniz keki tekrar çıkartarak ilk başta ayırdığınız şekerli karışımı da üzerine gezdirip fırına koyun ve soğuyana kadar bekletin. Afiyet olsun..
Kategoriler: Kek Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: kabartma tozu, kakao, şeker, sıvı yağ, süt, un, vanilya, vişne suyu, yumurta
No comments:
Post a Comment