Monday, February 27, 2012

Zeytinyağlı Pırasa II

Malzemeler

1 Kg pırasa

1 Adet soğan

2 Adet havuç

1 Çorba kaşığı tozşeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Kahve fincanı pirinç

Yarım su bardağı zeytinyağı

Arzu ederseniz içine yarım limon suyu da koyabilirsiniz

Mutfak

Zorluk 1

Süre 40 dk.

Kaç Kişilik 6

Yöntem

Hazırlanışı

Pırasaların üst kabuklarını temizleyip çıkartın ve iki parmak eninde parçalara bölün.

İnce ince doğranmış veya rendelenmiş soğanı 1 çorba kaşığı zeytinyağında rengi değişinceye kadar karıştırarak hafifçe öldürün.

Soyulmuş havucu ince halkalar halinde doğrayarak soğana ekleyip biraz çevirdikten sonra içine pırasaları ilave edin.

Pırasalar hafif ölür gibi olduğunda şekeri, tuzu ve tencerenin dibine yapışmaması için en üstede pirinci ekleyin.

Son olarak 1 su bardağı su ile yarım su bardağı zeytinyağını da ekleyip 20-25 dakika pişirin.

Soğuk olarak servis yapın.

No comments:

Post a Comment