Saturday, June 30, 2012

Cum'a nız Mübarek Dua'larınız Kabul Yaşantınız ALLAH Yolunda Ve Hayırlar İle Dolu Olsun İNŞAALLAH....








Cum'a nız Mübarek Dua'larınız Kabul

Yaşantınız ALLAH Yolunda Ve Hayırlar İle Dolu Olsun

İNŞAALLAH....

"Kim Cuma günü bana salavat getirirse,



kıyamet gününde ona şefaatim hak olur"..(Hadis-i Şerif)




Elhamdülillahi Rabbil alemin




Esselatu vesselamu aleyke Ya Resulullah


Esselatu vesselamu aleyke Ya Habiballah


Esselatu vesselamu aleyke Ya Seyyide evvelin vel ahirin



 




Yakarışımız Sanadır Ey RABBİMİZ !!!

Gecelerden sabahlara, karanlıklardan güneşlere doğru açılan yüreklerimizin perde aralıklarından süzülen nur katreleriyle geldik kapına...

Biliyoruz ki , güllerden geçer sana giden yollar...

Yakarışlarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.

Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren Mevlamız , Sana kalplerimizi getirdik.

Ey kalpleri nuruyla sarıp okşayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalplerimiz avuçlarımızda, kapına geldik.



"Selâm olsun ömür seccadesini gönül dergâhına serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdik, ama biliyoruz ne yüzümüz var ne de hakkımız...

Öğrendik ki dua, aşığın maşuğuna bir haber salmasıdır; gözyaşlarıyla yazılmış bir mektubu.

Ve bir bekleyiştir, iştiyakla, korkuyla, ümitle bekleyiş...

İşte, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemiş hesapların korkusuyla, titreyen yüreklerimize bir lahza umut adına geldik kapına... Ahh... gelebildik mi, bir haber var mı affa dair?

Acziyetimizi alarak koynumuza, bir derviş hırkasıyla, sevgili Eyyub'unun sabrını yüklenerek gelebilmek isterdik kapına... Meryem örtülerimizi örtünebilseydik... Tur Dağı'ndaki o ses bir yankı bulabilseydi ruhumuzda insanlığımız adına. Önünde bütün ruhumuzla secde edebilseydik... Yeri göğü bağrına basan ey!

Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen! Rahmetini serp taşlaşan gönüllere ey!..


Sanadır münacatımız, yalnız Sana olsun aşkımız, lûtfeyle...

Bir avuç ateşböceği uçuruver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize... Ve "ne olursan ol gel!" diyen aşıkların hürmetine, ne olur affeyle...

Seni aradık durduk gönüllerin yalnızlığında çöllerinin, menzilsiz yollarında ve bir katre Rahmetine muhtaç toprağımızda. Ah perde, ah şahdamarım... Şefkatinin gölgesine sığınıyoruz Ya Rab! Hiçliğin zerresinde kavrulmaya can attığımız demdir.

Vedûdsun... İltifatına muhtacız Ya Rab. Tenezzül buyur biz kullarının münacatına.

Dua dua açılırmış sana giden kapılar. Hüzünlü bir bahar günü kapında yalvarmaya geldik.

Senden korkumuz nâr değil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sıla-i rahimi, cânânı, canda kaybetme korkusu...



Umudumuzsa rızan: "İlahi ente maksudi..." Yüreklerimiz ezik Ya Rab. Yüzümüz yerde. Kaldırıp başımızı sonsuzluğa bakmaya yüzümüz yok... Layık olamadık. Pişmanlığın dehlizlerinde boğuluyorken ağlayamadık, derinden sessizce...

Zayıf iradelerimizle, alacakaranlık yüreklerimizle bir damla gözyaşı getirebilseydik yürekten, ihlas adına.

Biliyoruz ki, pişmanlıklara delil kabul ederdin... Yüreğin zayıf noktalarında mahkum olduk nefsimize. Ya Rab çıkar kelepçelerini o aleyhillânenin... Çıkar ne olur, dostlarının hatırına. Azad et Ya Rab şüphelerin oyuncağı olmuş aklın nezarethanesinden. Kutlu sevdanın gül kokusundan doya doya içir sinelerimize. Diri meyyitler gibi değil, sırat-ı müstakim üzerinde günahlardan nurunla yıkanmış olarak yürümeyi nasib eyle.



Şehirler, evler mezar oldu Ya Rab. Her evden ceset kokuları yükseliyor semaya. Bedenler değil, ruhlar ölü. Bize nurunla dirilmeyi nasib eyle. Biz sanemler inşa ettik yüreklerimizde gökdelenler boyu. Biz yeryüzü tanrılarının eteğini öptük. Dizboyu battık çirkefine alemin. Sahte dostları, riyakar aşkları çarparak yüzüne insanlığın, sana koşmayı nasib eyle. Tevbe kapılarının ardına değin açıldığı ve meleklerin kanatlarıyla yeryüzüne kapandığı günlerin rahmetinde yüzmekteyken, ebed aşkını gönüllerimize nakşet.

İşte can pazarında canımızı satmaktayız, bir iltifatın uğruna... Gülistanında renksiz, kokusuz bir yaprak olmayı çok görme. Yüce kapında kıtmir olanlardan eyle. Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor. Duaları semadan çevrilmeyenler adına, geceleri nurlarıyla sabahlara çevirenler adına, samimiyeti nakış nakış ömür gergefine işleyenler adına, tevbe ediyor, af diliyoruz dualarımızla...

Affeyle Ya Rab
!








Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır Tarifi



Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır, Bisküvili Pasta  Tarifi, Bisküvili Pasta Malzemeleri, Pasta tarifleri, Pasta Çeşitleri, Pastalar, Bisküvili Pasta Yapmak, Bisküvili Pasta Oktay Usta Tarifleri. 



Bisküvili Pasta Tarifi

Malzemeler



  • 1 paket krem şanti


  • 1 şişe süt


  • 1 çay kaşığı kakao


  • 2 paket kakaolu bisküvi


  • 100 gram fındık



Hazırlanışı

Biküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. Buzlukta 2 saat bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.

Friday, June 29, 2012

Sebzeli Tavuk Rulo, Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi













Sebzeli Tavuk Rulo Tarifi
       MALZEMELER

       3 adet tavuk göğsü (inceltilmiş)

       2 çay bardağı garnitür

       Tuz

       Karabiber

       Kekik

       Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yağlı kağıdı fırın tepsisine serip, tavuk parçalarını yağlı kağıtın üzerine yerleştirin. İster tek tek, isterse yanyana koyup bütün rulo yapabilirsiniz. Serdiğiniz tavukların üzerine biraz sıvı yağ sürüp, tuz ve bahararat serpin. Daha sonra garnitürü bir ucuna uzunlamasına yayarak sıkıca sararak rulo yapın. Üzerine tekrar sıvı yağ sürün ve baharat serpin. Tavuk ruloyu yağlı kağıtla sararak 180 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin. Daha sonra yağlı kağıdı açarak tekrar fırında üzerini kızartın. Daha sonra dilimleyerek yanında patates püresi yada beyaz pilavla servis yapın.

Limolu Rulo Tarifi






Limolu Rulo nasıl yapılır ?

Limolu Rulo Mutfak: Fransız Murfağı.

Limolu Rulo Yapım Zorluğu: Normal.

Limolu Rulo Gerekli Malzemeler;

4/5 su bardağı şeker

6 yumurta

1 limon

yarım paket tereyağ (veya margarin)

1/5 su bardağı limon suyu

1/5 su bardağı portakal suyu

3/4 su bardağı un

4 Kişilik

Limolu Rulo Tarifi;

Bennmari usulü bir kapta, 2 yumurtayı 2/5 su bardağı toz şekerle birlikte çırpın. Sonra 3 çorba kaşığı unu, portakal ve limon sularını katın. Katılaşana kadar karıştırmaya devam edin ancak kaynatmamaya özen gösterin edin. Krema bal kıvamına gelince bir kaba boşaltın. İçine ince kıyılmış limon unu katıp soğumaya bırakın.

4 yumurta sarısını kalan tozşekerle köpüklü bir karışım haline gelinceye kadar çırpın. Kalan unu, sonra da katı bir köpük halini alana kadar çırpılmış yumurta aklarını katın.

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kapladıktan sonra ceviz büyüklüğündeki margarin ya da tereyağıyla yağlayın. Karışımı boşaltıp bir spatülayla düzeltin, şekil verin. Hamuru, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1o-12 dakika kadar pişirin.

Hamuru nemli bir bezin üstüne koyun ve kendi etrafında döndürerek rulı şeklini verdikten sonra buzdolabına koyun.

Bir süre sonra çıkartıp ruloyu açın, hazırlamış olduğunuz karışımı spatula yardımıyla sürün.

Yeniden hamura rulo formu verip servis yapana kadar buzdolabında bekletin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 124